Receptų knyga

Praėjo tie laikai, kai receptai būdavo  surašyti knygose ar tekdavo klausinėtis svečiuose koks vieno ar kito patiekalo receptas bei gaišti laiką. Šiais laikais, atsiradusi internetui, galime susirasti daugelį receptų internete neišėję niekur iš namų. Kas dar geriau, aprašomi receptai dažniausiai yra su nuotraukomis ir po jomis yra komentarai, kurie visada leidžia išsiaiškinti rūpimus klausimus ar pasižiūrėti kaip tą patį patiekalą gamina kiti žmonės netgi kitose tautose arba tiesiog pasimokyti dar daugiau. Žinoma, kad dalinimasis internete yra svarbiausia, todėl galite pasidalinti ir savo receptais patys.

Receptai dažniausiai yra tik paprasčiausias sąrašas ingredientų ir jų kiekių bei pateiktas paaiškinimas, kaip juos visus sumaišyti, ką kepti ar virti tam kad pasiekti galutinį rezultatą. Matavimo vienetai aprašomi paprastai, pavyzdžiui birūs milteliai matuojami šaukšteliais arba dideliais šaukštais. Skysčiai matuojami standartinėmis stiklinėmis. Jeigu tenka nusipirkti kokių daržovių, aprašoma netgi kokias jas pirkti ir kaip patikrinti ar daržovė gera, nepasenusi, t.y. tinkama naudojimui. Receptai taip pat pateikia ir tokios informacijos, kaip geriau kepti ar kaip kepant išgauti maksimalų rezultatą iš patiekalo, o tokia patirtis yra pritaikoma praktiškai gaminant bet kokį patiekalą. Visai kita priešingybė perkant maisto produktus – ten aprašoma tik sudėtis, o recepto nėra, kadangi jis yra saugomas dėl tam tikrų versle vyraujančių nerašytų susitarimų – sumetimų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *